معرفی مشاغل و کسب و کارها
معرفی مشاغل و کسب و کارها
انار صادراتی ایران

انار صادراتی ایران

انار صادراتی ایران ازجمله محصولات صادراتی است که به دلیل طعم خوشمزه‌ و مصرف بالایی که دارد با استقبال زیادی در بازارهای جهانی روبرو است و ارزآوری مطلوبی برای ایران به همراه دارد. انار از اولین میوه‌هایی است که توسط انسان اهلی شده و بومی مناطق مرکزی و شرق ایران است.

شاید ندانید که ایران با تولید سالانه بیش از 800 هزارتن انار، بزرگترین تولیدکننده انار و کشور هند دومین تولیدکننده این میوه در دنیا هستند و کره جنوبی بزرگترین خریدار انار ایران بوده است. ایران در گذشته تنها صادرکننده انار در دنیا محسوب می‌شده است و امروزه اگرچه دیگر تنها صادرکننده این میوه نیست اما بیش از نیمی از انار جهان در ایران تولید و به کشورهای جهان صادر می‌شود و رقیب جدی در این زمینه ندارد.

بهترین انار صادراتی ایران

ایران ازجمله کشورهایی است که حجم تولید انار در آن بسیار بالا است. بخشی از این تولید جهت صادرات به کشورهای دیگر بسته‌بندی می‌شود و مقداری از آن که مازاد بر مصرف بازار است برای تهیه آبمیوه انار، لواشک انار، مربای انار و غیره به کارخانه‌های تولیدکننده ارسال می‌گردد.

به‌طورکلی این میوه از نظر رنگ دانه به سه دسته انار دانه قرمز، انار دانه سفید و انار دانه گلی (دانه‌هایی با رنگ‌هایی بین قرمز و سفید)، از نظر پوست به دو دسته انار پوست نازک و انار پوست کلفت و از نظر رنگ پوست به دسته‌های زرد، قرمز، سبز، گلی و سیاه تقسیم می‌شود.

مزه دانه‌های انار هم می‌تواند شیرین، ترش یا ملس (میخوش) باشد. انار دانه قرمز بیشتر برای تهیه رب استفاده می‌شود و شرکت‌های تولیدکننده رب برای تولید رب انار باکیفیت، انارهای قرمز درجه یک صادراتی را در حجم بالا خریداری می‌کنند.

انار صادراتی ایران محصولی است که گونه‌های مختلفی در ایران دارد و ایران با داشتن بیش از 740 نوع انار با خصوصیات ظاهری و طعم‌های مختلف بالاترین تنوع انار در جهان را دارد. شرایط اقلیمی ایران برای کشت انار بسیار مطلوب است و تقریباً در تمام مناطق ایران به جز همدان می‌توان این محصول را پرورش داد.

انار ایران بیشتر در مناطقی که خوش آب و هوا، معتدل و نیمه گرمسیری است می‌روید و برداشت می‌شود. از انواع انار ایران، انار میخوش، شیرین ساوه، قجاق قم، آلک ساوه، شیشه کپ خراسان، ملس اصفهانی دانه قرمز معروف هستند و انارهای رباب نی‌ریز، نادری بادرود، ملس یزدی، اردستانی مه ولات، قجاق قم، شیشه کپ فردوس، خزر بردسکن و بجستانی گناباد دارای فاکتورهای لازم و مناسب برای صادرات هستند.

انار صادراتی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر تولیدکننده کیفیت بالاتری دارد و به دلیل اینکه به‌صورت محلی و بدون استفاده از سم در باغات تولید می‌شود محصولی کاملاً ارگانیک به حساب می‌آید.

مشخصات بهترین انار ایران

انارهای مناطق مختلف ایران که درجه یک و مناسب صادرات هستند به لحاظ فاکتورهایی از قبیل رنگ پوست، رنگ و طعم دانه، ضخامت پوست و وزن میوه باید مورد قبول صادرکنندگان باشند. هرچه شدت رنگ قرمز پوست و دانه انار بیشتر باشد مقبولیت بیشتری دارد.

در مورد طعم هم هرچه درصد قند نسبت به اسید انار بیشتر باشد از مقبویلت بیشتری برخوردار است. ضخامت پوست انار باید به اندازه‌ای باشد که در فاصله زمانی رسیدن از مبدأ به مقصد کمتر تحت تأثیر فشارهای احتمالی واردشده قرار گیرد و وضعیت ظاهری و بازارپسند خود را از دست ندهد.

مشخصات بهترین انار ایران

بهترین انار صادراتی ایران از گونه‌های پرآب و خوشمزه و باکیفیت است که در بسته‌بندی‌های استاندارد برای صادرات عرضه می‌شود. ویژگی‌های بهترین انار صادراتی ایران عبارت است از:

• یکدست بودن اندازه و سایز انارها
• نداشتن کرم گلوگاه
• داشتن پوست شفاف
• وجود برجستگی کم روی پوست
• سنگین‌تر بودن نسبت به حجم خود
• عدم وجود کبودی یا سیاهی روی پوست
• خالی بودن تاج میوه
شهرهای قطب تولید انار در ایران
در شهرهای تولیدکننده انار، نوعی از انار که بیشترین سازگاری با آن شهر و اقلیم را داشته باشد بیش از انواع دیگر کشت و برداشت می‌شود. عواملی همچون نوع خاک، نوع آب و هوا، شرایط رویش و نوع تکثیر از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری انواع و ارقام انار هستند و ارقام مختلف انار از لحاظ فاکتورهایی مانند طعم، بو، رنگ پوست، اندازه، زمان و مدت رویش با یکدیگر متفاوت هستند.

23 استان کشور در مجموع از استان‌های انارخیر ایران هستند که از مهمترین شهرهای انار ایران می‌توان به کرمان، خراسان، فارس، اصفهان، سمنان، یزد، مرکزی و غیره اشاره کرد. شهرها و استان‌های فارس، جلفا، کوهدشت، فیروزکوه و گیلان از شهرهای انار ایران و دو شهر نی‌ریز و ساوه از اصلی‌ترین تولیدکننده‌های انار در ایران هستند که بیش‌از نیمی از تولیدات انار کشور از این دو شهر است.

شهرهای قطب تولید انار در ایران ساوه
انار شهر ساوه از گذشته در میان مردم ایران شهرت زیادی داشته و شهر ساوه بیشتر به خاطر نوع اناری که دارد شناخته شده است. این محبوبیت و شهرت تا جایی است که در بسیاری از شهرها فروشندگان برای تبلیغ انار، آن را با نام انار ساوه معرفی می‌کنند تا خریداران را متوجه کیفیت بالای آن کنند. از 760 نوع انار موجود در ایران فقط 110 گونه انار در شهر ساوه کشت می‌شود.

انار ساوه ویژگی‌های زیادی دارد که باعث شده است طرفداران بسیاری داشته باشد. پوست انار ساوه قرمز رنگ است، ضخامت بیشتر و درنتیجه ماندگاری بالاتری در مقایسه با سایر انارها دارد. انار ساوه گرد است و دانه‌های درشت و آبدار و سرخ رنگی دارد. به لحاظ طعم و مزه نیز حالت ملس دارد که آن را بسیار متمایز کرده است.

از بارزترین ویژگی‌های انار ساوه غلظت بالا یا به اصطلاح بریکس بالای آن است. غلظت این انار به اندازه‌ای است که می‌توان از یک لیتر آب انار حدوداً نیم کیلو رب انار به دست آورد، درحالی که این مورد برای انار سایر مناطق چیزی در حدود کمتر از چهارصد گرم رب انار است.
فارس
استان فارس و به‌خصوص شهرستان نی‌ریز یکی از قطب‌های اصلی تولید انار در جنوب ایران است و به دلیل نزدیک بودن به نوار جنوبی کشور، علاوه‌بر مصارف داخلی به کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند قطر و کویت و امارات هم صادر می‌شود و در میان کشورهای اروپایی و خارجی دیگر طرفداران خاص خود را دارد.

بخش قطرویه شهرستان نی‌ریز به دلیل طعم، رنگ و ضخامت انار خود بازارپسند و پرفروش است که بزرگترین تولیدکننده انار شهرستان نی‌ریز به حساب می‌آمد.
جلفا
شهر مرزی جلفا و روستا‌های حاشیه رود ارس در غرب ایران به دلیل برخورداری از آب و هوای نیمه گرمسیری یکی از مساعدترین اراضی و باغات کشت و پرورش انار را دارد به‌ طوری که انار ملس تولیدی این منطقه مورد توجه کشورهای همسایه مانند آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته است. برداشت انار در این منطقه از اوایل مهر شروع می‌شود و تا اواخر ماه آبان ادامه دارد.
کوهدشت
این شهرستان واقع در استان لرستان یکی از مرغوب‌ترین و بهترین انارها برای صادرات را دارد که به عنوان یک محصول کاملاً ارگانیک، ده‌‌ها کشور دنیا خریدار و مشتری آن هستند. این استان به دلیل برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد و خاک مرغوب جایگاه هفتم در تولید انار در کشور را به خود اختصاص داده است و انار سرخ کوهدشت با نام «سیاب» ارقام متنوع و برتری همچون یاقوت سیاب، امید سیاب و دردانه سیاب دارد که قابلیت صادراتی بالایی دارند.
گیلان
خطه شمال ایران هم از برخورداری از انار مرغوب بی نصیب نمانده است به گونه ای که از حدود 740 نوع انار در ایران، ترش‌ترین و بومی‌ترین نوع انار در شهرستان ماسال برداشت می‌شود و بیشترین سطح کشت انار شیرین در باغات شهرستان رودبار استان گیلان واقع شده است. شهرت غذاهای محلی استان گیلان هم به دلیل فراوانی انار ترش در این استان و استفاده از دانه، رب یا آب انار ترش در اکثر غذاها به عنوان چاشنی اصلی است.
فیروزکوه
روستای محمودآباد شهرستان فیروزکوه یکی از معدود روستاها و مناطق در ایران است که هر ساله در فصل برداشت انار که فصل پاییز است جشنی به نام جشن انار در آن برگزار می‌شود و گردشگران را به خود جذب می‌کند. انار این منطقه به دلیل داشتن دانه‌های درشت، آبدار بودن، ضخامت زیاد و ماندگاری بالا و مزه ملس شهرت جهانی دارد به گونه ای که در برخی از کشورهای اروپایی خریدار و مشتری‌های علاقه‌مند دارد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *