برنج یکی از غلات مهم
برنج صادراتی ایران یکی از بهترین انواع برنج در جهان است که در این مقاله شما را با ویژگی های منحصر به فرد آن آشنا می کنیم.
برنج گیاهی است با ساقه های راست و برگ های درشت و نوک تیز، هر سنبله برنج دارای یک ساقه کوتاه و یک گل است. میوه آن به شکل قوسی است که در انتهای ساقه آن سنبله ای قرار دارد و دانه برنج را شلتوک می گویند.
برنج یکی از غلات مهم است و غذای اصلی تقریباً نیمی از مردم روی زمین است و انواع مختلف برنج وجود دارد که حدود 150 رقم مختلف تخمین زده می شود.
نمونه های مرغوب در شمال و جنوب ایران و در مناطق گرمسیری فارس و اصفهان کاشته می شود، به طور کلی دو نوع برنج وجود دارد: یک نوع دانه بلند و باریک به نام برنج صدری و دیگری با دانه های ریز و گرد به نام برنج چینی یا ژاپنی.
نوع برنجی که ایرانیان و مردم اکثر کشورها می خورند برنجی است که آب و پوست آن گرفته می شود، رنگ اصلی پوسته برنج قهوه ای است و به آن برنج قهوه ای می گویند.
برای تولید برنج سفید، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند که پوسته بیرونی برنج را جدا میکنند و سپس برنج را بدون پوسته به هم میمالند تا غشای خارجی آن بشکند و برنج سفید و شفافی تولید شود که فاقد ویتامین B1 است، و افرادی که فقط برنج می خورند از بیماری بری بری رنج می برند.
بنابراین بهتر است از برنج قهوهای بدون جدا کردن پوسته بیرونی آن استفاده کنید تا از تمام ویتامینها و مواد معدنی موجود در برنج استفاده کنید، اما البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوهای کمی سختتر از برنج سفید است، نوع دیگر برنج نوع وحشی آن است که سیاه و باریکتر و بلندتر از برنج صدری است، این نوع برنج حاوی مواد معدنی و ویتامین های بی شماری نیز می باشد که البته هضم آن کمی سخت است پس خوب است آن را با برنج سفید مخلوط کنید.
صادرات برنج ایرانی
بی شک برنج ایرانی یکی از محصولات کشاورزی معروف ایران است که نه تنها در داخل، بلکه در خارج از کشور نیز بازار خوبی دارد. به نظر شما کدام کشورها برنج ایرانی را خریداری می کنند؟ صادرات برنج ایرانی بیشتر از چه نوعی است؟ روند صادرات برنج ایران چگونه است؟
مراحل کشت برنج چیست؟
آماده سازی خزانه برای کاشت برنج: از آنجایی که کاشت برنج در ایران عمدتاً به روش کاشت انجام میشود، کشاورزان حدود 6 ماه قبل از شروع کاشت برنج، خزانه را در فصل پاییز آماده میکنند.
جوانه زنی بذر برنج: کشاورزان مقداری از بذر برنج سال قبل را در مکانی خشک و مناسب به دور از حیوانات و جوندگان به صورت برنج یا جوانه نگهداری می کنند، سپس در سال جدید در فروردین ماه با انجام عملیات خاصی بذر سال گذشته را می رویند و بذرهای جوانه زده آماده کاشت در زمین (خزانه) می شوند. مرحله جوانه زنی برنج حدود 10 روز طول می کشد.
کاشت بذر در خزانه: این قسمت از ابتدای فروردین و بعد از قسمت جوانه زنی انجام می شود و حدود 25 تا 30 روز یعنی تا اواسط اردیبهشت ماه طول می کشد.
بذرها حدود 20 سانتی متر رشد کردند و هر دانه 4 یا 5 برگی داشت باید به آرامی و به صورت دستی از خزانه بیرون کشیده و برای کاشت به خاک اصلی برد.
کاشت قلمه در زمین اصلی: انتقال قلمه از خزانه به زمین اصلی برای عملیات کاشت را نشاء می گویند، گیاهان به صورت چندتایی کاشته می شوند و تعداد نهال ها به نوع گیاهان و همچنین فاصله هر گروه از گیاهان از گروه های اطراف بستگی دارد.
برنج کشت اول چیست؟
کاشت برنج در اکثر استان های کشور از فروردین ماه آغاز می شود و پس از آماده شدن خزانه، بذر تهیه شده در مزارع کاشته می شود، رشد این برنج ها معمولا چند ماه طول می کشد، در اوایل تیرماه برداشت برنج به تدریج آغاز می شود و تا مرداد ماه ادامه دارد، برنجی که در این دوره کشت میشود و با این فرآیند کشت زودرس نامیده میشود.
برنج کاشت اول معمولاً مرغوب و طعم و ظاهر خوبی دارد، از طرفی استفاده از این برنج نسبت به برنج کشت دوم ایران راحتتر است و به همین دلیل معمولاً مقرون به صرفهتر است.
برنج کشت دوم چیست؟
پس از برداشت کامل اولین محصول برنج ایران در مردادماه، برخی از کشاورزان در حال شخم زدن مزارع برنج خود هستند و به سرعت زمین را برای برداشت بعدی آماده می کنند، برای این منظور بذر برنج را پس از برداشت در زمین می کارند، مراحل حفظ برنج دوم نیز مشابه کاشت اول برنج در ایران است، از آنجایی که کاشت این برنج در مرداد ماه انجام می شود و هوا گرمتر است، کاشت دوم برنج نیاز به آبیاری بیشتری دارد.
برنج کشت اول بهتر است یا دوم؟
این دو برنج تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند که عبارتند از:
برنج حاصل از کشت دوم عطر بهتری دارد و بهتر می پزد.
دانه های برنج محصول دوم درشت هستند.
برنج دانه اول سالم است، این به این دلیل است که برای برنج کاشت اول سم کمتری استفاده میشود
آبی که برای کشت دوم برنج مصرف می شود کمتر از کشت اول است.
برنج کم محصول و پرمحصول چیست؟
برنج کم محصول و پرمحصول
برنج های ایرانی به دو دسته پرمحصول و کم بازده تقسیم می شوند.
برنج کم محصول
برنج کم بازده از کیفیت بالاتری برخوردار است و به دلیل اینکه در مقیاس کمتر در هکتار تولید میشود، گرانتر از برنج پرمحصول است، از برنج های کم محصول می توان به صدری، هاشمی و طارم اشاره کرد.
برنج پرمحصول
در مقایسه با برنج های کم بازده، کیفیت و قیمت برنج آن نسبتا پایین است و در هر هکتار بیشتر می توان به دست آورد، از برنج های پرمحصول می توان به فجر، ندا و شیرودی اشاره کرد.
انواع برنج ایرانی از نظر ظاهری
برنج دانه بلند: معمولا طول برنج دانه بلند 3 تا 4 برابر عرض هر برنج است و بعد از پخت بلندتر و قدکشیده تر می شود.
برنج دانه متوسط: برنج دانه متوسط به دلیل خواص طبیعی به طور طبیعی کمی کوتاهتر از برنج دانه بلند است.
برنج نیم دانه: برنج نیم دانه ممکن است ماهیت کوتاهی نداشته باشد، معمولاً نوعی برنج ایرانی است که در حین برش یا پوست کندن شکسته شده و شکل اولیه خود را از دست داده است، این نوع برنج دانه های کوتاهی دارد به همین دلیل در هنگام پخت کمی چسبناک و نرم می شود.
کدام برنج ایرانی بهتر است؟
برنج طارم و هاشمی معروف به برنج دم سیاه از برنج های ایرانی با عطر و طعم بهتر نسبت به سایر برنج های ایرانی است. علاوه بر این، این برنجها اگر بعد از دو یا سه وعده غذا باقی بمانند، مانند دفعه اول خوب هستند و یکی از گرانترین برنجهای ایرانی هستند.
برنج طارم بهتر است یا هاشمی؟
کیفیت برنج طارم بالاتر است بنابراین قیمت آن کمی بالاتر از برنج هاشمی است، علاوه بر این برنج طارم عطر و طعم خوبی دارد و پس از پخت به خوبی رشد می کند.
کدام شهر ایران گران ترین برنج را تولید می کند؟
گرانترین برنج ایرانی ابتدا در شهرهای اجاکسر، رودبار و خشک رود کاشته شد، به طور کلی برنج باید در آب و هوای گرم و مرطوب کشت شود و در اثر سرمازدگی زودرس از بین می رود، همچنین بهترین برنج ایرانی را می توانید در شهرهایی مانند فریدونکنار، بابل و محمود آباد پیدا کنید.
چه عواملی بر قیمت گران ترین برنج ایرانی تاثیرگذار است؟
میزان کشت یک محصول می تواند ارتباط مستقیمی با افزایش و کاهش قیمت در بازار داشته باشد، زمانی که عرضه برنج در بازار افزایش یابد قیمت نیز به همین نسبت کاهش می یابد، به عنوان مثال برنج صدری دم سیاه در برخی مناطق استان گیلان به مقدار محدود کشت می شود و همین امر باعث می شود قیمت آن در بازار بسیار بالا باشد.
بهترین برنج ایرانی معطر
نمی شود ایرانی بود و از خوردن برنج خوشبو لذت نبرد، برنج معطر یکی از محصولات صادراتی ایران است که در شمال کشور کشت می شود، این محصول به غیر از شهرهای کشورمان به سایر کشورهای دنیا صادر می شود و طرفداران زیادی دارد، برنج معطر نام ها و ارقام مختلفی دارد اما بدون شک برنج دم سیاه قوی ترین بو و عطر را در بین برنج های ایران دارد و از نظر کیفیت بهترین به حساب می آید.
در زیر انواع برنج ایرانی معطر را مشاهده می کنید:
اسامی برنجهای ایرانی
دم سیاه
انواع طارم
هاشمی
علی کاظمی
زردم دم
حسن سرایی
برنج صدری گیلان
برنج شیرودی شمال
قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403
قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403
قیمت برنج ایرانی عمدتاً به نوع آن بستگی دارد، اگر نوع یا کلاس برنج مرغوب باشد، قیمت آن بالاست.
برنج بی کیفیت ارزان است و این طبیعی است.
عوامل زیادی کیفیت برنج را تعیین می کنند، هر چه برنج خوش طعم تر باشد بهتر است، هرچه برنج بهتر پخته شود، کیفیت آن بهتر است، برنج مرغوب بعد از پخت سفت نمی شود.
سالم ترین برنج ایرانی
سالم ترین برنج ایرانی یعنی کمترین سم و کود در طول کشت و تولید به این برنج اضافه شده است، مفیدترین برنج ایرانی را می توان برنج هاشمی نامید، دلیل این امر این است که برنج هاشمی در برابر آفات بسیار مقاوم است، بنابراین در طی مراحل کشت آن در شالیزار به سموم و مواد شیمیایی کمتری نیاز است، در نتیجه برنج هاشمی سالم ترین برنج ایران است.

خرید برنج از این فروشگاه بسیار راحت بود. سایت کاربرپسند و فرایند سفارشدهی سریع و آسان بود.